Τι χρώμα χαλί να επιλέξω?

Η επιλογή του χρώματος θέλει αρκετή σκέψη, γιατί αφενός είναι δύσκολο να το κάνετε εικόνα πριν το βάλετε στο σαλόνι σας και αφετέρου συμβάλει σημαντικά στη συνολικότερη εικόνα του χώρου σας. Προσπαθήστε να θυμάστε πως οι τάσεις αλλάζουν κάθε χρόνο και σιγουρευτείτε πως το χρώμα που σας αρέσει σήμερα, θα παραμείνει αγαπητό και μετά από κάποια χρόνια. 

Χαλιά σε ουδέτερα χρώματα. Υπάρχει λόγος που τα χαλιά σε ουδέτερα χρώματα είναι τα πιο δημοφιλή. Τα ουδέτερα χρώματα αποτελούν ίσως την κύρια χρωματική επιλογή όσον αφορά το χαλί. Η ασφάλεια και η ευκολία στο συνδυασμό για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, καθώς και η διαχρονικότητα που προσφέρουν, είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που τα ανέδειξαν υψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ένα σχετικά ουδέτερο χρώμα χαλιού αποτρέπει την «οπτική υπερφόρτιση» του χώρου μας, χαρίζοντάς μας τη δυνατότητα παράλληλα να τονίσουμε –χρωματικά αλλά και όχι μόνο- το δωμάτιό μας με άλλα στοιχεία.

Οι τάσεις στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης ευνοούν τις γήινες αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένων απαλών γκρι, όπως επίσης και των πάντα διαχρονικών μπεζ τόνων. Σε αντίθεση με το τι πιστεύουν ίσως αρκετοί από εμάς, οι ουδέτερες αποχρώσεις δε συνεπάγονται και «βαρετό» αποτέλεσμα.

Τα σκούρα χρώματα δίνουν στους πολύ μεγάλους και ψηλοτάβανους χώρους τη ζεστασιά που χρειάζονται και τα πιο ανοιχτά χρώματα δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου δωματίου.

Τα θερμά χρώματα όπως το κόκκινο και το κίτρινο αντανακλούν την λάμψη του ήλιου, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τοποθετηθούν σε μέρη με ψυχρό κλίμα ώστε να δώσουν στον χώρο την θερμότητα που του λείπει.

Για τον ακριβώς αντίθετο λόγο προτιμήστε τα ψυχρά χρώματα, όπως το πράσινο και το μπλε σε χώρους με πλούσιο φυσικό φως. Αποφύγετε το απόλυτο και αυστηρό χρωματικό ταίριασμα των υφασμάτων του χώρου με το χαλί. Για καλύτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα βρείτε για το χαλί έναν τόνο κοντά στο κυρίαρχο χρώμα του χώρου ώστε να το συμπληρώσει και να το αναδείξει.

Category: ΧΑΛΙΑ
Προηγούμενο άρθρο
Ποιό Μέγεθος Χαλιού Να Διαλέξω?
Επόμενο άρθρο
Στολίστε το δωμάτιο του παιδιού σας με υπέροχα χαλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού