Ποιό Μέγεθος Χαλιού Να Διαλέξω?

Και ήρθε η στιγμή κατά την οποία θα πρέπει να διαλέξετε τα χαλιά του σπιτιού σας ώστε να συμπληρώσουν αρμονικά την διακόσμηση των χώρων σας που με τόση λεπτομέρεια επιμεληθήκατε. Εύλογα έρχεται η πρώτη ερώτηση στο μυαλό σας. Τί μέγεθος χαλιού πρέπει να αγοράσω? Η αλήθεια είναι οτι όλα τα εργοστάσια παραγωγής χαλιών παράγουν συγκεκριμένες διαστάσεις  στα τυποποιημένα χαλιά παράλληλα όμως υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς μοκετών σε επιθυμητές διαστάσεις. Κάτι που θα μας έβγαζε απο το πρόβλημα της επιλογής μεγέθους χαλιού, θα ήταν αν για παράδειγμα υπήρχε συγκεκριμένη διάσταση για κάθε είδος δωματίου. Αυτό όμως είναι εξολοκλήρου λάθος. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ! Ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες!

  • Το μικρότερο μέγεθος χαλιού που μπορούμε να βάλουμε στο σαλόνι μας πρέπει να καλύπτει τον χώρο των καναπέδων και το τραπεζάκι του σαλονιού όσο πιο συμμετρικά γίνεται. Μπορεί να πατάει τα πόδια του καναπέ αλλά δεν χρειάζεται να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ειδικά αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος.
  • Για το χώρο της τραπεζαρίας, να θυμάστε πως το χαλί θα πρέπει να τελειώνει έτσι ώστε, όταν κάθεται ένας καλεσμένος στην καρέκλα, να παραμένει εντός της επιφάνειάς του. Οπότε τραβήξτε τις καρέκλες και μετρήστε την επιφάνεια που χρειάζεστε.
  • Όταν η τραπεζαρία και το σαλόνι βρίσκονται σε ενιαίο χώρο τότε τα χαλιά θα πρέπει να ταιριάζουν στο στυλ και στο χρώμα . Όχι όμως απαραίτητα να είναι εντελώς ίδια έτσι ώστε να υπάρχει διάκριση μεταξύ των χώρων.
  • Στην κρεβατοκάμαρα έχουμε δύο επιλογές. Η επιλέγουμε ένα σετ κρεβατοκάμαρας ή βάζουμε ένα χαλί. Δεν χρειάζεται και πάλι να καλύψουμε όλο τον χώρο αν δεν το επιθυμούμε. Σε περίπτωση που επιλέξουμε χαλί ο χώρος που θα πρέπει να καλύπτει είναι από το ύψος που τελειώνουν τα κομοδίνα και να υπολογίσετε ότι θα πρέπει να προεξέχει περιμετρικά από το κρεβάτι τουλάχιστον 50cm από την κάθε πλευρά. Μεγαλύτερο μπορεί να μπει , αλλά μικρότερο θα φαίνεται φτωχό σε σχέση με τον όγκο του κρεβατιού.
  • Για μεγάλους χώρους που δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μόνο χαλί θα πρέπει αυτά που θα τοποθετηθούν να ταιριάζουν εμφανισιακά και ποιοτικά. Θυμηθείτε όμως μην ντύσετε ένα χώρο με πολλά μικρά χαλιά θα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μικρότερος.
Category: ΧΑΛΙΑ
Επόμενο άρθρο
Τι χρώμα χαλί να επιλέξω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού